Održan treći sastanak partnera projekta „YMCA – Mladi za razvoj poljoprivrede”

Sastanak partnera projekta „YMCA –Mladi za razvoj poljoprivrede” kojeg provodi Sisačko-moslavačka županija u suradnji s partnerima, održan je u utorak, 15. svibnja 2012. godine s početkom u 9 sati u prostorijama Gradske uprave u Glini.

Sastanak je otvorila gđa Tatjana Puškarić, pročelnica Upravnog odjela za upravljanje pristupnim fondovima i poticajnim sredstvima Sisačko-moslavačke županije i g. Milan Bakšić, gradonačelnik Grada Gline. Potom je gđa Snježana Tomašević, voditeljica projekta, predstavila do sada provedene projektne aktivnosti  projekta „YMCA- Mladi za razvoj poljoprivrede“ koje su obuhvaćale uključivanje nezaposlenih mladih osoba u dobi od 18 do 30 godina u edukativne aktivnosti tri održana modula: Tečaj o proizvodnji zdrave hrane, Tečaj o samozapošljavanju i Tečaj o upravljanja projektnim ciklusom – IPARD program. U tijeku je provedba praktičnog dijela tečaja o proizvodnji zdrave hrane na poligonu Srednje škole Glina gdje se  polaznici imaju priliku upoznati s ekološki prihvatljivim načinom uzgoja  hrane. 

Predstavnica projektnog partnera – Područne službe Sisak Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, gđa Štefica Tominović predstavila je dostupne mjere za poticanje zapošljavanja i samozapošljavanja koje Zavod provodi.

Tijekom sastanka je Lea Šimić, predsjednica Udruge za interkulturno obrazovanje i solidarno gospodarstvo koja je započela s djelovanjem  tijekom provedbe projekta „YMCA –Mladi za razvoj poljoprivrede”, prezentirala priremljen projekt u suradnji s gđom Snježanom Tolić s Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, te ciljeve Udruge koja djeluje na području grada Gline. Svi sudionici sastanka razmijenili su ideje, te prezentirali projekte koje su kandidirali ili će tek usmjeriti na neke od dostupnih natječaja za financiranje, a koji su tematski vezani uz projekt „YMCA –Mladi za razvoj poljoprivrede”, s ciljem stvaranja boljih životnih uvjeta i promicanja raznovrsnih gopodarskih aktivnosti.