Započela trodnevna edukacija o upravljanju projektima financiranim sredstvima IPARD programa

Treći modul edukacije organiziran u okviru projekta „YMCA –Mladi za razvoj poljoprivrede” pod nazivom „Tečaj o upravljanju projektima financiranim sredstvima IPARD programa“ započeo je u ponedjeljak, 2. travnja 2012. godine s početkom u 10,45 sati u Poduzetničkoj učionici Srednje škole Glina. 

Dvadesetak nezaposlenih mladih osoba u dobi od 20 do 29 godina nakon tečaja o proizvodnji zdrave hrane i tečaja o samozapošljavanju sudjeluje u trodnevnoj edukaciji o pripremi i provedbi projekata financiranih sredstvima IPARD programa.

Tečaj provodi Kaja consulting  iz Čakovca, tvrtka s dugogodišnjim iskustvom i bogatom referentnom listom projekata koji su financirani iz SAPARD/IPARD programa.  Predavači su g. Kristijan Mavrak, gđa Sanja Varga i g. Josip Bacinger.

Tečaj se održava u razdoblju od 2. do 4. travnja 2012. g., a teme su sljedeće:

1. Dosadašnja iskustva RH u korištenju SAPARD i IPARD programa
2. Pregled svih mjera IPARD programa – dozvoljena ulaganja po mjerama i sektorima
3. Priprema projektne dokumentacije
4. Provođenje IPARD projekta/kontrole na terenu prije isplate sredstava
5. Izrada investicijske studije
6. Praktični primjeri i obrada sadržaja Investicijske studije po specifičnim segmentima IPARD metodologije

Podsjećamo kako je ukupna vrijednost projekta „YMCA – Mladi za razvoj poljoprivrede“ iznosi 100.101,28 EUR, od čega je iznos bespovratnih sredstava 85.086,09 EUR-a financiran sredstvima Europske unije kroz program dodjele bespovratnih sredstava  „Mladi na tržištu rada“ u sklopu IV.komponente IPA programa – „Razvoj ljudskih potencijala.“ Trajanje projekta je 12 mjeseci.

Kroz projekt, dionici ključnih potpornih institucija umreženi su s ciljem pružanja pomoći i informacija o mogućnostima financiranja poduzetničkih aktivnosti.  Projekt promovira model samozapošljavanja kao oblik zapošljavanja, te podiže razinu informiranosti o mogućnostima ekološke poljoprivredne proizvodnje.