Poziv zainteresiranim nezaposlenim mladim osobama na IPARD edukaciju

Sisačko-moslavačka županija s partnerima projekta „YMCA – Mladi za razvoj poljoprivrede” poziva sve mlade dugotrajno nezaposlene osobe u dobi od 20 do 29 godina s područja Gline, Topuskog i Gvozda, na trodnevnu edukaciju o  upravljanju projektima financiranim sredstvima IPARD programa.
 

Tečaj će se održati u Poduzetničkoj učionici Srednje škola Glina (adresa:  Frankopanska 30) :

 Dana 2., 3. i 4. travnja 2012. godine u trajanju od 10.45 do 18.45 sati - za prvu skupinu polaznika (prvih 25 sudionika po redoslijedu prijave)
 Dana 10., 11. i 12. travnja 2012. u trajanju od 10.45 do 18.45 sati (za sljedećih 25 sudionika prema redoslijedu prijave)
 

Teme trodnevne edukacije su:

1. Dosadašnja iskustva RH u korištenju SAPARD I IPARD programa
2. Pregled svih mjera IPARD programa – dozvoljena ulaganja po mjerama i sektorima
3. Priprema projektne dokumentacije
4. Provođenje IPARD projekta/kotrole na terenu prije isplate sredtava
5. Izrada investicijske studije
6. Praktični primjeri i obrada sadržaja Investicijske studije po specifičnim segmentima IPARD metodologije
 

Po završenom tečaju,  svaki će sudionik dobiti potvrdu sudjelovanja.
Prijave za pohađanje edukacije o upravljanju projektima financiranim sredstvima IPARD programa primaju se do 30. ožujka 2012. godine do 13 sati na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili tel: 742 616 i fax: 544 601, te putem web stranice projekta – www.ymca.smz.hr gdje se nalazi više informacija o samom projektu. 
Prijava sudjelovanja  moguća je u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje Područnoj službi Sisak, kao i njenim ispostavama u Glini, Topuskom i Gvozdu.
Nakon obrade prijava sudionika svi će polaznici biti izravno kontaktirani s ciljem potvrde sudjelovanja, te će biti obaviješteni o terminu u kojem će pohađati tečaj (prva ili druga skupina).
Sudionicima tečaja samozapošljavanja bit će osigurani potrebni radni materijali, putni troškovi i svakodnevni obrok.
Podsjećamo kako je ukupna vrijednost projekta „YMCA – Mladi za razvoj poljoprivrede“ iznosi 100.101,28 EUR, od čega je iznos bespovratnih sredstava 85.086,09 EUR-a financiran sredstvima Europske unije kroz program dodjele bespovratnih sredstava  „Mladi na tržištu rada“ u sklopu IV.komponente IPA programa – „Razvoj ljudskih potencijala.“ Trajanje projekta je 12 mjeseci.
Projekt je usmjeren podizanju razine znanja i vještina dugotrajno nezaposlenih mladih osoba u dobi od 20 do 29 godina koji žive na potpomognutom području Sisačko-moslavačke županije, a s ciljem pružanja pomoći pri osnivanju  obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta i tvrtki koje se bave poljoprivrednom djelatnošću i turizmom. 
Kroz projekt, dionici ključnih potpornih institucija umreženi su s ciljem pružanja pomoći i informacija o mogućnostima financiranja poduzetničkih aktivnosti.  Projekt promovira model samozapošljavanja kao oblik zapošljavanja, te podiže razinu informiranosti o mogućnostima ekološke poljoprivredne proizvodnje.