Poziv zainteresiranim nezaposlenim mladim osobama na edukaciju o samozapošljavanju

Sisačko-moslavačka županija s partnerima projekta „YMCA – Mladi za razvoj poljoprivrede” poziva sve mlade dugotrajno nezaposlene osobe u dobi od 20 do 29 godina s područja Gline, Topuskog i Gvozda, kao i sve ostale nezaposlene mlade osobe zainteresirane za pokretanje vlastitog posla, na trodnevnu edukaciju o samozapošljavanju i registriranju OPG-a, tvrtki, obrta koja će se održati u Poduzetničkoj učionici Srednje škola Glina, Frankopanska 30.


 Dana 19., 20. i 21. ožujka 2012. godine u trajanju od 10.45 do 18.45 sati - za prvu skupinu polaznika (prvih 25 sudionika po redoslijedu prijave)
 Dana 26., 27. i 28. ožujka 2012. u trajanju od 10.45 do 18.45 sati (za sljedećih 25 sudionika prema redoslijedu prijave)
 

Teme trodnevne edukacije su:
 

1. Osnove poduzetništva (Definicija i sadržaj poduzetništva; Tko je poduzetnik i koje su njegove osobine)
2.Oblici organiziranja i registriranja vlastitog posla (tvrtka, obrt, OPG, zadruga) (Dozvole potrebne za pokretanje poduzetničkog pothvata; Sadržaj i razlikovni elementi različitih oblika organiziranja i registriranja vlastitog posla)3.Osnove dobrog planiranja poduzetničkih koraka (Procjena poslovnog potencijala poduzetničke ideje; Kriteriji za procjenu poslovnog potencijala poduzetničkog projekta; Financiranje poduzetničkog pothvata prikupljanjem početnog kapitala)
4.Računovodstvo i financije (Prihodi i rashodi; Utvrđivanje troškova poslovanja; Temeljni računovodstveni dokumenti i financijski izvještaji)
5.Poslovni plan (Definicija i sadržaj poslovnog plana; Koraci u izradi poslovnog plana)

Po završenom tečaju,  svaki će sudionik dobiti potvrdu sudjelovanja.
 

 Predavači su stručnjaci tvrtke Algebra.
 

Prijave za pohađanje edukacije o samozapošljavanju primaju se do 15. ožujka 2012. godine do 13 sati na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , tel: 742 616 i fax: 544 601, te putem web stranice projekta – www.ymca.smz.hr gdje se nalazi više informacija kako o samom projektu, tako i o modulima edukacija.
Prijava sudjelovanja  moguća je u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje Područnoj službi Sisak, kao i njenim ispostavama u Glini, Topuskom i Gvozdu.
Nakon obrade prijava sudionika svi će polaznici biti izravno kontaktirani s ciljem potvrde sudjelovanja, te će biti obaviješteni o terminu u kojem će pohađati tečaj (prva ili druga skupina).
Svim sudionicima tečaja samozapošljavanja bit će osigurani potrebni radni materijali, putni troškovi i svakodnevni obrok.
Nakon provedenog tečaja, sukladno iskazanom interesu, određenom broju polaznika bit će omogućeno i individualno savjetovanje koje će obavljati dodijeljeni im mentori.
Podsjećamo kako je ukupna vrijednost projekta „YMCA – Mladi za razvoj poljoprivrede“ iznosi 100.101,28 EUR, od čega je iznos bespovratnih sredstava 85.404,22 EUR-a financiran sredstvima Europske unije kroz program dodjele bespovratnih sredstava  „Mladi na tržištu rada“ u sklopu IV.komponente IPA programa – „Razvoj ljudskih potencijala.“ Trajanje projekta je 12 mjeseci.
 

Projekt je usmjeren podizanju razine znanja i vještina dugotrajno nezaposlenih mladih osoba u dobi od 20 do 29 godina koji žive na potpomognutom području Sisačko-moslavačke županije, a s ciljem pružanja pomoći pri osnivanju  obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta i tvrtki koje se bave poljoprivrednom djelatnošću i turizmom. 
Kroz projekt, dionici ključnih potpornih institucija umreženi su s ciljem pružanja pomoći i informacija o mogućnostima financiranja poduzetničkih aktivnosti.  Projekt promovira model samozapošljavanja kao oblik zapošljavanja, te podiže razinu informiranosti o mogućnostima ekološke poljoprivredne proizvodnje.