Održano predstavljanje projekta „YMCA – Mladi za razvoj poljoprivrede“ u Glini

U sklopu provedbe projekta „YMCA – Mladi za razvoj poljoprivrede” u ponedjeljak je, 14. studenoga 2011. godine s početkom u 13 sati u Glini održano predstavljanje projekta „YMCA – Mladi za razvoj poljoprivrede“, potencijalnim polaznicima edukacijskih modula.

Tom se prigodom okupilo 30-tak potencijalnih polaznika edukacija koji su se odazvali pozivu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje-Područne službe Sisak i Sisačko-moslavačke županije.  Sve prisutne uvodno su pozdravile gđa Tatjana Puškarić, pročelnica Upravnog odjela za upravljanje pristupnim fondovima i poticajnim sredstvima Sisačko-moslavačke županije, te gđa Barbara Pađen, rukovoditeljica Odjela posredovanja i pripreme zapošljavanja pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje-Područnoj službi Sisak.  Gđa Puškarić pojasnila je ciljeve projekta „YMCA – Mladi za razvoj poljoprivrede” ukupne vrijednosti 100.101,28 EUR, od čega je iznos bespovratnih sredstava 85.404,22 EUR-a financiranih kroz program IPA IV. – Razvoj ljudskih potencijala.

Potom je gđa Snježana Tomašević, voditeljica YMCA projekta dala kratki pregled planiranih  aktivnosti projekta kroz četiri komonente:

 Uspostava Poduzetničke učionice
 Provedba edukativnih aktivnostikroz tri modula
 Upoznavanje s mogućnostima koje nudi tržište
 Promoviranje modela povećanja zapošljivosti mladih.

Ujedno je dan prikaz tema edukativnih aktivnosti planiranih kroz tri modula: 1) Proizvodnja zdrave hrane, 2) Samozapošljavanje i registriranje OPG-a/obrta/tvrtke, 3) Mogućnosti financiranja projekta kroz IPARD program i upravljanje projektnim ciklusom. Edukacija će se provoditi u opremljenoj Poduzetničkoj učionici u prostorijama Srednje škole Glina.

Tom prigodom potencijalni kandidati pozvani su da popune prijavnicu ukoliko su zainteresirani za ponuđene module edukacije koju je moguće naći i na web stranici YMCA projekta www.ymca.smz.hr