Održan 1. sastanak partnera projekta „YMCA – Mladi za razvoj poljoprivrede”

U sklopu provedbe projekta „YMCA – Mladi za razvoj poljoprivrede” u utorak, 30. kolovoza 2011. godine s početkom u 10 sati u Kabinetu Županice Sisačko-moslavačke županije u Sisku održan je prvi sastanak partnera projekta.
Nakon kratkog pregleda aktivnosti projekta, projektni partneri utvrdili su svoje uloge u njegovoj provedbi, te vremenski raspored planiranih aktivnosti. Projekt promovira model samozapošljavanja kao oblik zapošljavanja mladih osoba nezaposlenih dulje od jedne godine (u dobi 20 do 29 godina sa završenom srednjom školom ili nižom razinom kvalifikacija i vještina) s područja Gline, Topuskog i Gvozda.

Ujedno podiže razinu informiranosti o mogućnostima ekološke poljoprivredne proizvodnje, te njenog povezivanja s turističkim uslugama. Umrežavanjem partnera relevantnih institucija tijekom provedbe projekta, bit će pružene informacije o mogućnostima financiranja poduzetničkih aktivnosti.
Nakon sastanka u istoj prostoriji održana je i konferencija za novinare s početkom u 11 sati na kojoj su projekt, njegovu važnost kao i ciljeve, predstavili g. Andrija Rudić, zamjenik županice Sisačko-moslavačke županije, gđa Tatjana Puškarić, pročelnica Upravnog odjela za upravljanje pristupnim fondovima i poticajnim sredstvima, te mr.sc. Zoran Vasić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo. U opremljenoj Poduzetničkoj učionici u prostorijama Srednje škole Glina, provodit će se edukativne aktivnosti kroz tri modula:

1. Proizvodnja zdrave hrane
2. Samozapošljavanje i registriranje OPG-a/obrta/tvrtke
3. Mogućnosti financiranja projekta kroz IPARD program i upravljanje projektnim ciklusom.

Projekt ukupne vrijednosti 100.101,28 EUR, od čega je iznos bespovratnih sredstava 85.404,22 EUR-a financiranih kroz program IPA IV. – Razvoj ljudskih potencijala, provodit će se tijekom slijedećih 11 mjeseci na području Sisačko-moslavačke županije.